• Die Haghe verliest van titelkandidaat

De 6e wedstrijd moest er worden aangetreden tegen titelkandidaat Pernix. Op het veld werd er ruim verloren en dus wist men wat er te wachten stond tegen dit sterke team waar normaliter vooral de dames de overhand hebben in het scoren. Zaak was dus om dit er uit te halen en dan nog moeten de heren ook aan banden worden gelegd.

Vanaf het begin zag het publiek een boeiend gevecht en veel doelpunten. Na 5 minuten stond het al 4-4 waarbij dit keer Zinzi heel trefzeker was met 3 scores. Die Haghe speelde goed en geconcentreerd en wist, evenals vorige week, brutaal de leiding te nemen tot 6-8. Pernix wist even niet wat er gebeurde en schakelde bij en was bij 9-9 weer langszij. De coach van de thuisploeg greep in en wisselde 2 heren van vak. Die Haghe moest ff wennen en Pernix maakte hier optimaal gebruik van en liep binnen 6 minuten weg naar 14-9. Die Haghe pakte de draad weer op en bleef tot aan de rust mee scoren en met 16 – 12 kon men even bij komen.

Effectief

Het eerste doelpunt van de 2e helft was voor Die Haghe maar hierna lukte gewoon ff niets meer daar waar Pernix zéér effectief de kansen wist te verzilveren. 10 minuten korfbal leverde 11 scores in rij voor de Oranje brigade op en was de wedstrijd gespeeld. Wat opviel was vooral de inval beurt van Ritchy die 2 keer wist te scoren. En Vincent van Beek (pernix) maakte met zijn 12e treffer de mooiste van de avond met een one hander in de lucht. De eindstand 33-17 was naar mijn mening niet de juiste verhouding maar ach dat is verder niet zo belangrijk.

Stand

De stand is nu zo dat Pernix alleen aan kop gaat gevolgd op 1 punt door Odik en 2 pnt door GKV. Onderin staat Die Haghe nu nog zonder punten met daarvoor 4 punten voor OVVO en KCR. En laats genoemde is nu juist de tegenstander voor volgende week.

Jullie zullen begrijpen dat het belangrijk is om deze wedstrijd in winst om te zetten en dus roep ik iedereen maar weer eens op om naar de sportcampus te komen om de ploeg te steunen.

De wedstrijd begint om 19.30 uur en daarvoor spelen het 2e en de A1 welke ook jullie steun kunnen gebruiken.