• Ondanks sterk begin, weer verlies voor Die Haghe

De eerste wedstrijd van 2019 is Die Haghe er niet in geslaagd om deze winnend af te sluiten. Tegen Twee Maal Zes, wat met 2 punten meer op de ranglijst stond, moest het dan gaan gebeuren om aansluiting te maken in strijd voor de onderste plaats. Vooraf werd er eerst een indrukwekkende  1 minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden erelid Gerard van Olst.
    Helaas viel de publieke belangstelling, en dus de nodige steun, wat tegen maar het eerste kwartier kwam daar ineens vanuit hal A het publiek toegestroomd omdat daar  de wedstrijd van Achilles tegen KVS later ging beginnen en dat gaf schijnbaar de spirit aan de ploeg en ondanks de 1-3 achterstand wist Die Haghe het voor elkaar te krijgen om Twee Maal Zes aan banden te leggen en na 13 minuten een 6-4 voorsprong nam. Hierbij was het vooral Annemiek die de ploeg op sleeptouw nam en de eerste 3 scores voor haar rekening nam.Hierna viel het andere vak stil en zodoende kwam de ploeg uit Maartensdijk weer langszij. In de volgende fase tot aan de rust namen de heren in het zwart een aantal dubieuze beslissingen wat in het nadeel van de kanaries uitviel. Aan de ene kant strafworpen en vrijeballen geven terwijl aan de andere kant voor dezelfde overtredingen slechts spelhervattingen of gewoon helemaal niet werd gefloten. Maar ja, je moet nog altijd zelf de ballen er in gooien en dat lukte het 2e kwart slecht 2 keer en de gasten liepen uit naar een 8-14 ruststand.

Onfortuinlijk
    De 2e helft was het de oranje brigade wat snel met 2 doelpunten de wedstrijd, zoals het heet, in het slot gooide. Die Haghe probeerde natuurlijk wel dichterbij te komen, maar wanneer je dacht dat er gescoord zou worden kwam de bal uit de korf. De wedstrijd zou dan waatrschijnlijk ook niet zijn gewonnen, echter wel een stuk spannender. Uiteindelijk werd er afgesloten bij 16-24 en waren de belangrijke punten dus voor Twee maal Zes.