• Die Haghe 2 geeft niet thuis tegen Tweemaal Zes 2

Met de feestdagen achter ons, begon dit weekend de 5e speelronde van het zaalseizoen. Niemand meer dan Tweemaal Zes kwam op bezoek in het Zuiderpark. Net als Die Haghe bevond Tweemaal Zes zich puntloos onderaan. Voor beide teams stond er dus heel veel op het spel. Maar aan de kant van Die Haghe liep de ziekenboeg dit weekend flink op. Bas, Chris, Jamie & Tess waren afwezig. Hierdoor speelde Alex Voolstra in de basis. Op de bank schoven spelers en speelsters van de A1 aan en Bram van Vliet.

1e helft
    De eerste 6 minuten van de wedstrijd kwam Die Haghe nog mee (2-2), maar na deze fase was het Tweemaal Zes die de wedstrijd in handen nam. Aan de kant van Die Haghe lukte weinig. Veel plaats fouten en slordig balverlies waren de 1e helft hiervan een groot onderdeel. Tweemaal Zes was voornamelijk gevaarlijk rond de korf, waar het in de eerste kwartier op korte kansen speelde. Die Haghe deed er alles aan om het gat zo klein mogelijk te houden, maar kon niet voorkomen dat het met een 6-12 achterstand de kleedkamer in ging. Genoeg gesprekstof voor coach Guido, want aan het eind van het seizoen zou onderling resultaat nog wel eens doorslaggevend kunnen worden.

2e helft
    Maar ook in de 2e helft kon Die Haghe er niet voor zorgen dat het gat verkleind werd. Tweemaal Zes liep na 38 minuten zelfs verder uit (7-17). De wedstrijd was gespeeld, maar voor Die Haghe was het dus de taak om het gat zo ver mogelijk te dichten. Maar waar Die Haghe scoorde, gaf Tweemaal Zes antwoord. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 13-22.

Volgende week
    Het zal volgende week vele malen beter moeten dan vandaag. In Leiden speelt Die Haghe tegen Pernix 2. Die ploeg staat op een 5e plaats op de ranglijst. Maar met veel werklust en vertrouwen is niets onmogelijk!