• Die Haghe 2 trekt opnieuw aan het kortste eind

In speelronde 3 van het zaalseizoen kwam ODIK uit Barneveld op bezoek in de Sportcampus. ODIK verloor de eerste wedstrijd van OVVO/De Kroon (15-22), maar won vorige week bij HKV/Ons Eibernest (18-19). Die Haghe speelt niet onaardig, maar laat het al weken liggen, waar het de kansen zeker kreeg om de punten te pakken. Helaas tegen ODIK wisten zij deze reeks niet te doorbreken.

1e helft

Die Haghe begon goed aan de wedstrijd. Het nam brutaal een 3-0 voorsprong na 4 minuten spelen. Maar het was ODIK die zich terug knokte en na 10 minuten spelen op 3-4 kwam. Tot aan de rust werd het gat niet groter dan 2 verschil. De ruststand was, net als de voorgaande speelrondes met 1 goal verschil, 10-9.

2e helft

Die Haghe begon de 2e helft goed. Na 33 minuten spelen stond het 14-11 voor. Maar opnieuw was het ODIK die zich terug knok in de wedstrijd. Na 42 minuten spelen was het weer gelijk (17-17). Na deze fase besliste ODIK de wedstrijd en werd het uiteindelijk 20-24.

Weer geen beloning

Het spel van de kanaries is niet eens zo slecht. Maar vooral scorend laten we het de laatste weken liggen. Waar we op dit moment minimaal op 4 punten hadden moeten staan, bezetten we op dit moment puntloos de onderste regionen van de ranglijst. Volgend weekend, en tevens de laatste speelronde van dit kalenderjaar, mogen we naar Gorichem om het daar op te nemen tegen GKV/Enomics. Het zal zeker geen gemakkelijke wedstrijd worden. GKV scoort gemiddeld 28 goals per wedstrijd, maar wij hadden er afgelopen weken ook veel meer kunnen maken dan dat we nu hebben.