• Die Haghe verliest in slotfase

Onder toeziend oog van zo’n 200 toeschouwers moest Die Haghe de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen de punten aan stadsgenoot HKV Ons Eibernest laten waar een gelijkspel de juiste verhouding zou zijn geweest.

Gelijkwaardig
    De Derby der derby’s van de Haagse korfbalwereld begon met een heerlijke opkomst waarbij vuur, shooters en bij behorende muziek voor de nodige entourage zorgde. Na dit alles begon dan het duel en was het HKV wat beter aan de wedstrijd begon en snel een 0-2 voorsprong nam. Na 11 minuten was de voorsprong met 3-6 zelfs nog iets ruimer, maar toen nam Die Haghe het initiatief over en een paar minuten later was de stand weer gelijk (6-6). Het laatste deel van de eerste helft was gelijkwaardig en een 9-9 ruststand was een juiste verhouding om de kleedkamers op te zoeken.

Spanning
    De tweede helft bleef het tot aan 11-11 gelijk op gaan toen Die Haghe een gaatje sloeg naar 13-11 maar HKV antwoordde direct met 2 scores. Hierna werd Die Haghe iets sterker en wist het na 38 minuten spelen het verschil op 3 te brengen (17-14) maar de volgende 7 minuten wist het niet te scoren en daar profiteerde HKV dankbaar van en met 4 scores op rij weer op voorsprong te komen (17-18). De laatste 6 minuten was de spanning in de hal voelbaar en was het de vraag wie er het beste mee om zou kunnen gaan. Met nog 2 minuten te spelen leek dit HKV te zijn want met 19-21 leek de wedstrijd beslist. Die Haghe gaf echter niet op en scoorde 1 minuut voor tijd de aansluitingstreffer. HKV mocht aanvallen en wilde dit natuurlijk uitspelen maar met nog 18 seconden op de klok mocht Die Haghe nog 1 keer aanvallen. Deze aanval werd goed uitgespeeld was het Annemiek die doorbrak en naar mening van velen onrechtmatig werd verdedigd. Helaas zag de scheidsrechter dit anders en was de winst met 20-21 voor HKV.

Vervolg
    Voor het vervolg van de zaalcompetitie zal dit wel eens een belangrijk duel zijn geweest, maar dat weten wij pas aan het eind. Volgende week moet er naar Maarssen worden gereisd om daar OVVO te bestrijden wat ook, naar mijn mening, verrassend verloor van ODIK.
    Doelpuntenmakers: Zinzi 5, Leon 4, Renate en Michiel 3, Bas en Justin 2 en Jiska 1